Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط: فریبرز ناطق الهی استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر این‌که سیستم هشدار سریع زلزله تهران پس از تکمیل قادر به تخمین فاصله زمانی بین موج P و S زلزله است، نه پیش‌بینی زلزله، گفت: هیچ کشوری تاکنون خود زلزله را پیش‌بینی نکرده‌اند. به نظر می‌رسد برخی رسانه‌ها برداشت دلخواه خود را از سخنان رییس سازمان پیش‌بینی و مدیریت بحران شهر تهران منتشر کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش مهر، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارنظر رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در خصوص پیش‌بینی زلزله عنوان کرد: کرمی محمدی از همکاران بنام دانشگاهی ما است. از دید بنده برخی رسانه‌ها برداشت شخصی و تیتر دلخواه خود را از صحبت‌های ایشان منتشر کردند.

وی افزود:، اما دلیل اینکه من یادداشتی تحت عنوان سخنان رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران به رسانه‌های ارائه دادم این بود که پس از انتشار این خبر با تماس‌هایی از سوی برخی از رسانه‌ها مواجه شدم. پس از جستجو در اخبار متوجه شدم که علت آن تیتر نادرستی بود که یکی از رسانه‌ها در خصوص صحبت‌های رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران ارائه کرده بود.

ناطق الهی تاکید کرد: سیستم هشدار سریع زلزله شهر تهران پس از تکمیل قادر است به پیش‌بینی زمانی فاصله موج P و موج S زلزله بپردازد. این مدت زمان اندک فرصتی را برای قطع شریان‌های حیاتی ایجاد می‌کند. این امر در کشور‌های مختلف و در شرایط آزمایشگاهی بررسی و تایید شده است؛ اما پیش‌بینی خود زلزله تاکنون در هیچ جای دنیا انجام نشده است.

وی گفت: این پروژه همچنان نیاز به آزمون‌وخطا و بررسی دارد، زیرا با توجه به شرایط خاک و ساختار زمین‌شناسی تهران باید این سیستم کالیبره شود تا بتواند درنهایت ۵ تا ۲۰ ثانیه بین موج P و S را تخمین بزند.

ناطق الهی با تاکید بر این‌که اقدام شهرداری تهران برای راه‌اندازی سیستم هشدار سریع زلزله اقدامی بسیار خوب و هم‌راستا با بسیاری از شهر‌های لرزه‌خیز در سطح دنیا است، گفت: امیدواریم درنهایت ۵ تا ۱۰ سال آینده این بازه زمانی قابل پیش‌بینی باشد. تصور می‌شود اعلام عمومی این خبر از سوی سازمان مدیریت بحران شهر تهران باهدف جهت جلب مشارکت و همکاری مسئولان ذی‌ربط برای تکمیل این پروژه صورت گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر آموزش و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در شهر تهران تاکید و خاطرنشان کرد: معتقدم تهران بیش از کارگذاری ۲۰۰ سنسور جهت تکمیل سیستم هشدار سریع زلزله به مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و توسعه حوزه آموزش نیاز دارد؛ زیرا در فقدان این دو موضوع پیش‌بینی فاصله بین موج P و موج S زلزله کاری از پیش نمی‌برد؛ لذا باید تمرکز بیشتر بر کاهش آسیب‌پذیری شهر تهران معطوف کرد، زیرا اگر در تهران زلزله‌ای بزرگ رخ دهد حجم آسیب‌ها به‌گونه‌ای خواهد بود که به جد می‌توان گفت فاجعه آمیزترین زلزله در سه قرن اخیر است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سازمان مدیریت بحران شهر تهران سیستم هشدار سریع زلزله پیش بینی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۵۰۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان تا ساعتی دیگر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ معاون پیش بینی اداره کل هواشناسی استان گفت: این سامانه از امروز تا پایان هفته موجب رگبار و رعدوبرق و احتمال وزش باد شدید موقتی و بارش تگرگ در بعضی از نقاط استان در بعضی از ساعات به خصوص ساعات بعدازظهر و اوایل شب خواهد شد. 
رضا مرادی افزود: مطابق بررسی‌های فعلی بارش‌ها طی امروز و فردا پنجشنبه در مناطق جنوب استان محتمل‌تر است. 
او ادامه داد: به دلیل ماهیت رگباری بارش‌های این سامانه احتمال شدت گرفتن نقطه‌ای بارش‌ها وجود دارد که درصورت وقوع می‌تواند موجب آبگرفتگی معابر و آبراهه‌ها و احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها شود.

معاون پیش بینی اداره کل هواشناسی استان گفت: همچنین در روز جمعه با احتمال کمتر در همه مناطق استان احتمال وقوع رگبار همرفتی شدید وجود دارد.
مرادی افزود: بر اساس خروجی فعلی الگوهای پیش بینی سرعت وزش باد در ساعات بعد از ظهر روز‌های جمعه تا یکشنبه نسبتا شدید تا شدید پیش بینی می‌شود.

به همین دلیل هشدار سطح نارنجی هواشناسی استان مرکزی صادر شد.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟
  • تهران تا فردا ظهر بارانی است/ احتمال وقوع تندر و آذرخش
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله این استان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان تا ساعتی دیگر