Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، مهدی زارع عضو پژوهشگاه زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به اینکه زلزله‌های کوچک انرژی زمین را خالی نمی‌کنند، گفت: ممکن است یک زلزله کوچک پیش‌لرزه‌ای باشد برای یک زلزله بزرگ‌تر پس اینگونه نیست که بگوییم اگر زلزله می‌آید انرژی زمین تخلیه شده و دیگر نباید منتظر زلزله بزرگتری باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته در نواحی زاگرس مانند تنگه هرمز و بندرعباس تغییر شکل پوسته زمین و حرکت گسل‌ها باعث چندین زمین‌لرزه می‌شود که جلوی زلزله شدید را می‌گیرد اما در منطقه‌ای مانند تهران و تبریز اینگونه نیست و دقیقا برعکس این اتفاق رخ می‌دهد.

زارع با بیان اینکه باید منتظر زلزله بزرگی در تهران باشیم، گفت: از آنجایی که در تهران و تبریز دستگاه‌های لرزه‌نگاری بیشتری وجود دارد، تمام زلزله‌ها ثبت می‌شوند که طبق آن، تهران در روز ۳ بار با بزرگی بیش از یک ریشتر می‌لرزد که برخی از آنها داخل شهر تهران هستند.

وی افزود: تمام این زلزله‌هایی که در تهران و اطراف آن رخ می‌دهد، نشان‌دهنده این است که گسل‌های تهران فعال هستند و مانند یک چراغ چشمک‌زن خبر از زلزله بزرگتری می‌دهند پس این زلزله‌های کوچک نباید خیالمان را راحت کند و فکر کنیم دیگر انرژی زمین تخلیه می‌شود.

این استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی بیان کرد: از آنجا که در اطراف تهران تلاقی گسل‌ها زیاد است، احتمال برخورد آنها بالاست و اگر زلزله ای رخ دهد جمعیت بالایی آن را حس می‌کنند و در خطر آن قرار می‌گیرند.

زارع درخصوص وضعیت آتشفشان دماوند گفت: طی ماه‌های اخیر علائم و شواهد جدیدی مشاهده نشده است و خطری در مورد انفجار مواد مذاب دماوند وجود ندارد بنابراین وضعیت آن مانند قبل است و تغییری نکرده است.

وی افزود: تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهد آتشفشان دماوند در حال فعالیت است و ماگما و مواد مذاب آن جابه‌جا می شوند و شواهدی مبنی بر جابه‌جایی گدازه در آن وجود دارد اما این به معنی نیست که همین الان فوران می‌شود بلکه فقط نشان‌دهنده فعال بودن آن است.

این عضو پژوهشگاه زلزله‌شناسی درخصوص آخرین اخبار از دستگاه‌های پیش‌بینی‌کننده زلزله گفت: در حال حاضر در کشور ما هیچ ایستگاه اختصاصی برای پیش‌بینی زلزله وجود ندارد و ما فقط از طریق داده‌ها و خروجی‌های ایستگاه‌های لرزه‌نگاری به مطالعه می‌پردازیم و همچنین از طریق سایتی که در شمال تهران وجود دارد مغناطیس زمین را اندازه‌گیری می‌کنیم.

زارع اظهار کرد: اکنون ۲ کار پژوهشی مفصل در کشور در زمینه پیشگیری از زلزله احتمالی در حال انجام است که کمک فراوانی به تدوین متدهای پیشرفته برای پیشگیری و پیش‌بینی زلزله می‌کند.

کد خبر 555184 برچسب‌ها زلزله زلزله تهران کوه دماوند

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله زلزله تهران کوه دماوند زلزله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۹۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم

عملیات اجرایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری بر خط جزیره قشم از سوی مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و با حمایت سازمان منطقه آزاد قشم آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، این پروژه در مجاورت مرکز پزشکی خلیج فارس (بیمارستان جی جیان) این جزیره جانمایی، ترازیابی و آماده ساخت شده وعملیات اجرایی آن امروز جمعه با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی دیگر از مسئولان آغاز شد.

به گفته کارشناسان حوزه زمین‌شناسی، وقوع زمین لرزه های پیاپی سالهای گذشته در قشم حاکی از آن است که این جزیره یکی از کانون‌های مستعد وقوع زمین لرزه است و این خود اهمیت وجود ایستگاه‌های لرزه‌نگاری را در این منطقه دو چندان می‌کند.

ایستگاه ها و شبکه‌های لرزه نگاری پایه‌ای ترین زیر ساخت مطالعات زلزله شناسی به منظور کاهش خطر پذیری زلزله است که توجه به این شبکه ها توانمندی جامعه را در مقابل زلزله افزایش می دهد.

تمام اطلاعات همواره به صورت برخط (آنلاین) و پیوسته از این ایستگاه‌ها به مرکز باند پهن واقع در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ارسال و بر روی تارنما(وب سایت) برای تمام مشترکان ارسال می‌شود.

انتهای پیام/7558/.

دیگر خبرها

  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان